Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde otomobiline konulan bomba düzeneğinin patlaması sonucu suikaste kurban giden gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22. yılında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na önce çelenk bırakan Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri daha sonra sloganlar atıp, türküler söyleyerek Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Uğur Mumcu Meydanı'nda grup adına açıklama yapan Zeki Kılıçaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye seslenerek, meydana büyük bir “Uğur Mumcu Heykeli” yapılmasını istedi. Kılıçaslan, “Bu ülkenin geleceği için, onurlu, namuslu ve cesur kalemler hep hedef alındı. Yaşamları karartıldı. Aileleri acılar çekti. Çocuklar babasız kaldı. Çok canlar yandı. Ancak, doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi, yok edilemedi; daha da büyüdü. Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü, genç kuşaklara örnek oldu” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal