Her yıl yaz sezonunun ardından geleneksel olarak devam ettirilen Gep Geştek, Türkistanlılar Dernek Başkanı İlker Medeni, Organize Komite Başkanı Muhammed Osman Beg ve Geştek Grubu üyeleri bir araya geldi.

Gep Geştek Başkanı Muhammed Osman Beg yaptığı konuşmada, 15 günde bir dernek çatısı altında düzenledikleri toplantılara yıl boyunca çeşitli STK başkanları ve Kamu yöneticilerini de davet ettiklerine dikkat çekerek, gelen misafirlere geleneksel Türkistan pilavı ikram ettiklerini söyledi.

Muhammed Osman Beg, toplantıların sadece yemek, eğlenmek amacı taşımadığını ifade ederek, "Hem bir geleneği yaşatıyoruz, hem de Adana'da yaşayan diğer Türkistanlıların eğitim, sağlık ve sosyal sorunlarını istişare edip dernek aracılığıyla çözüm bulmaya çalışıyoruz. Böylece Türkistanlılar milli, manevi ve sosyal birlikteliklerini pekiştiriyorlar" dedi.

Türkistanlılar Dernek Başkanı İlker Medeni ise yaptığı konuşmada, "Türkistan bizlerin, atalarımızın dedelerimizin geldiği vatanımızdır. Bizler de Adana‘da yaşayan Türkistanlılar olarak özümüzü, dilimizi, örf ve adetlerimizi kaybetmeden yaşamaya ve yaşatmaya çalışmaktayız. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal