Ermeni olaylarının 100. yılında Türk Hack Team üyeleri, soykırım iddialarına tepki göstererek siber bir eyleme imza attı. Saat 21.00 sularında sözde Ermeni soykırımını savunan Ermeni web sitelerini hedef alan hackerlar, Ermenistan E-Devlet Sistemi (e-gov.am), Ermenistan Enerji Bakanlığı (minenergy.am), Ermenistan Merkez Bankası (cba.am/am), Ermenistan Telekom (mobidram.mts.am), Ermenistan Banka (banks.am/en) ve Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı (mil.am) web sitelerine saldırı düzenleyerek, sitelere erişimi saatlerce engelledi.

Türk Hack Team Yöneticisi ZoRRoKiN tarafından yapılan açıklamada, “Sözde soykırım saçmalığı devam ettiği sürece öncelikle Ermenistan devlet siteleri olmak üzere, soykırımı kabul ettiğini beyan eden başta Almanya, Avusturya ve Bulgaristan ile diğer devlet sitelerine olan siber saldırılarımız artarak devam edecektir” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği “Tarih, siyasete alet edilemeyecek kadar derin bir meseledir ve tarihçilere bırakılmalıdır” ifadelerini anımsatan hackerlar, “Kamuoyunda 1915 olayları olarak bilinen, ancak özellikle emperyal devletlerde faaliyet gösteren Ermeni lobileri tarafından sözde soykırım olarak lanse edilen ve hatta lobi gücüyle dayatılan 1915 olaylarının yıldönümü olarak Ermenistan’da yapılan ve bizler tarafından komik bile sayılamayacak bir tiyatro gösterisinden başka bir şey ifade etmeyen sözde 24 Nisan Ermeni soykırımı toplantısı saçmalığına, Türk Hack Dünyası’nın sanal askerleri olan Türk Hack Team’ın sessiz kalması beklenemezdi ve sessiz kalmadık” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal