TÜRSAB Adana’ya bağlı acente temsilcileri Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük müzesini gezdi. TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin ve bir grup acente temsilcisi yaklaşık bir ay önce açılışı yapılan Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksini Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari ile birlikte gezdi.

TÜRSAB üyesi acentelerin temsilcileri, tarihi Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alana yaptırılan ve bünyesinde Arkeoloji, Kent, Tarım, Sanayi, Etnografya, Çocuk ve Mozaik müzelerini barındıran ve 16 Mayıs’ta birinci etabı açılan Adana Müze Kompleksi’ni beğendiklerini belirttiler.

Gezi sırasında Kültür ve Turizm İl Müdürü Tari ile Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu tarafından turizmcilere müzedeki eserler hakkında bilgiler verildi. Kültür ve Turizm Müdürü Tari, Müze Kompleksi’nin 68 bin 530 metrekarelik oturum alanıyla Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük müzesi olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Müze’ye yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Tari, müzenin ikinci etap ihalesinin 2018 yılında yapılacağını bildirdi. TÜRSAB Adana Başkanı Murat Şirin de müzenin Adana’nın turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, TÜRSAB olarak müzenin tanıtımının yapılması için ellerinde gelen çabayı göstereceklerini bildirdi.
 
Editör: Barış Köksal