Çukurova Genç İşadamları Derneği’ne (Çukurova GİAD), iade-i ziyarette bulunan Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, kısa süre önce Adana’ya atanmasına karşılık, Çukurova GİAD’ın yaptığı çalışmaların kente damga vurduğunu, Adana’nın adının uluslararası boyuta taşıdığını gördüğünü bildirdi. Başta dünyanın 2 önemli ekonomistinden biri olan ‘kriz kahini’ Nouriel Roubini olmak üzere önemli isimleri getiren Çukurova GİAD’ı, Adana’ya gelmeden önce görev yaptığı İstanbul’da da duyduğunu dile getiren Tunalı, “Güzel işler yapıyor, kente katkı koyuyorsunuz. Sizi, ekibinizi ve üyelerinizi kutluyorum” dedi.

Çevre şehirlere göre Adana’nın sosyal yaşam kalitesinin çok daha ileride olduğunu bildiren Tunalı, “Göreve geldikten sonra Adana’nın müthiş bir potansiyeli olduğunu göreve geldikten sonra daha iyi gördüm. Bu potansiyeli ile her açıdan diğer illere göre ileride olan Adana, gelecekte yapılan yatırımlarla da ekonomide önemli bir metropol olacaktır” diye konuştu. Süresi 31 Aralık 2014’e uzatılan torba yasa ile ilgili bilgilendirme de yapan Tunalı, vergi borcu bulunan mükelleflere yapılandırma fırsatında son günü beklememeleri uyarısında bulundu.

Sıcak atmosferde geçen ziyarette dernek ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi veren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, 19 Ocak 2015 tarihinde, ABD eski Başkanı Bill Clinton’un Baş Ekonomisti olan Nobel ödüllü ünlü ekonomist Joseph Stiglitz’in de konuşmacı olarak katılacağı 4’üncü Çukurova Zirvesi’nin detayları hakkında bilgilendirdi. Sakarya, Adana’yı seven, kendini değil kentini düşünen işadamlarının üye olduğu Çukurova GİAD’ın Adana’ya katkı vermeyi sürdürdüğünü söyledi. Ziyarette, Başkan Yardımcıları Kazım Tosun ve Hakan Burç, Genel Sekreter Kamer Acer, Sayman Gökalp Sofuoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Efsun Tekyeten, Rafet Milli, Ömer Ertuğrul ve Ceyhun Baskın da bulundu.

Editör: Barış Köksal