Tümer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2017 yılı Nisan ayını kapsayan raporda yer alan kapanan şirket verilerinin, aynı zamanda ülke ekonomisinin bugün içinde bulunduğu durumu da gözler önüne serdiğini ifade etti. Söz konusu verilere göre; 2017 yılı Nisan ayında Türkiye’de kapanan şirket sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.64 oranında arttığını ifade eden Tümer, “Adana’da da özellikle çarşı merkezinde, Organize Sanayi Bölgesi’nde, sanayi sitelerinde yeni açılan şirket ve kurulan fabrikalara rastlanmamaktadır.

Kentimizde kiralık veya satılık işyeri, fabrika sayısında artış yaşanmaktadır. Adana’da fabrikaların kapanması, şirketlerin iflas bildirmesi, sığınmacıların yoğunluğu gibi nedenlerle işsizlik oranlarında da artış yaşanmaktadır” diye konuştu.

“Hükümetin, şirketlerin kapanmaması, kapanan fabrikalara yenilerinin eklenmemesi, işsizliğin önlenebilmesine yönelik Türkiye ve Adana genelinde aldığı özel önlemler paketi var mı?” sorusunu da gündeme taşıyan Tümer, merkezi idarenin Adana’daki işsizliğin Türkiye ortalamasının altına düşürülmesine yönelik girişimlerde bulunmasının önemini de vurguladı.
 

Editör: Barış Köksal