TEMA Ceyhan Temsilciliği tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Toprağa Saygı Yürüyüşü, tarihi demir köprüde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Ceyhan Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü Mehteran Ekibi eşliğinde yapılan yürüyüşe esnaf ve vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına Adana TEMA İl Başkanı Halil Akyürek ile Ceyhan TEMA Temsilcisi Şahin Özer'in çelenk sunmasıyla başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

'Yeşil bir Ceyhan için’ mücadele ettiklerini söyleyen Ceyhan TEMA Temsilcisi Şahin Özer, “Erozyonla Mücadele Haftası dolayısıyla bu yıl 4.'sünü yapmış olduğumuz yürüyüşe destek veren herkese teşekkür ediyorum. Her geçen gün yaptığımız etkinliğe katılımın artması bizi mutlu ediyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN BÜYÜK MİRAS TOPRAKTIR"

Adana TEMA Vakfı Başkanı Halil Akyürek, "Toprak'tan geldik toprağa gideceğiz. Yılda bir gün değil 365 gün toprağa saygı duymalıyız. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel miras topraktır" dedi.

Programda konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise, belediye olarak ilçede başlattıkları ‘160 Bin Ceyhanlıya 160 Bin Fidan’ kampanyasıyla erozyonla mücadeleye destek verdiklerini söyledi. Öztürk, “Ceyhan’da bilinçsiz sulama yapılması nedeniyle topraklarımız denize dökülüyor, bunun önüne geçilmesi için bilinçli tarımı geliştirmemiz lazım. Ceyhan 1. sınıf tarım arazilerine sahip olması nedeniyle, belediye olarak 1 metrekare olsun yeni imar alanları açmayacağız. Bunun yerine kentsel dönüşüme yöneleceğiz” dedi.

Toprağa saygı yürüyüşüne, İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Ceyhan Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı İbrahim İkidağ, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra 12 okuldan toplam 1200 öğrenci, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Barış Köksal