Kapılarına kilit vurulan Ekoroma’da yaklaşık 300 işçi 4 aydan bu yana maaşlarını alamadıkları savunmasıyla Turgut Özal Bulvarı Şubesi önünde eylemlerine devam ediyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Halil Çağdaş Kaya, Sayman Üye Suphi Civelek, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Berdan Dinçyürek ve İMO Adana Şube Üyesi Selman Serttepe, işçilerin dertlerine ortak oldu.

TMMOB Adana İKK Sekreteri Ali Kuzu, toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına eğilen TMMOB’nin işçileri yalnız bırakmasının düşünülemeyeceğini, işçilerin sorunlarının giderilmesi için uğraş vereceklerini söyledi. Adana’da TMMOB’ye bağlı tüm odaların işçilere demokratik ve meşru eylemleri esnasında manevi destek sunduğuna ve sunmaya devam edeceğini belirten Kuzu, “İşçilerimizi her gün bir odamız ziyaret ediyor, sürekli iletişim halinde olacağız. Yapabileceğimiz konularda destek sunacağız. TMMOB olarak işçilerimizin arkasındayız” diye konuştu.

Kaya: “işçilerin sıkıntıları sona ersin”

İMO Adana Şube Başkanı Halil Çağdaş Kaya ise işçilerin mücadelelerini takdirle karşıladıklarını, sonuç alacaklarına inandığını belirtti. Emek ve meslek örgütleri olarak yasal imkanlar dahilinde işçilerin yanında yer almaya özen göstereceklerini dile getiren Kaya, “İşin hukuki boyutunu avukatlar irdeleyecektir. Bu konuda çok yorum yapamamakla birlikte işçilerin sonuç alacağını düşünüyorum. Umuyorum ki işçilerin bu sıkıntıları sona erecektir” dedi.

TMMOB’ye destekleri için teşekkür eden işçiler seslerini duyurma adına kendilerine gerçekleşen ziyaretlerin çok önemli olduğunu, moral ve motivasyonlarının arttığını kaydetti. İşçiler, geçim sıkıntısı çektiklerini vurguladı ve yetkililerin sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal