Barış mitingi için gittikleri Ankara’da bombalı saldırıda hayatını kaybeden Dilan Sarıkaya ve Erhan Avcı için Uğur Mumcu Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Adana'da annesi Kamile Dora’nın kucağında oturduğu sırada nereden geldiği belli olmayan kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 3.5 yaşındaki Tevriz Dora’nın cenazesi de getirildi. Tertip komitesinin belirlediği kişiler, törene katılanları arayarak alana aldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Sarıkaya ve Avcı için gözyaşları sel oldu. Fenalaşan vatandaşlar, alanda ambulans olmaması nedeniyle özel araçlarla hastanelere götürüldü.

Törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, patlamanın sorumlularının bir an önce yakalanmasını isteyerek, “Bütün katliamların faillerini ortaya çıkardık diyorlar. Reyhanlı’nın, Suruç’un, Diyarbakır’ın faillerini açığa çıkardınız mı? Bunların hepsinin failleri elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. ‘Failleri açığa çıkarın’ dediğimizde, biz her konuştuğumuzda, bizler hedef tahtası haline getiriliyoruz. Bu katliamın sorumluları da ortaya çıkarılmayacak. Ama bizler sorumlunun kim olduğunu biliyoruz ve o sorumluları aşağı indireceğiz. Bu halk katillerin ve sorumluların kimler olduğunu çok iyi biliyor. Bu ülkede 7 Haziran sonrası barışın önü açılmışken savaş başlatanlardır. ‘Sonuna kadar savaş’ diyenlerdir. ‘Evlatlarınızı kurban edin’ diyenlerdir. Ama bizler onların karşısında ‘sonuna kadar barış’ diyoruz ve demeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Dilan Sarıkaya ve Tevriz Dora’nın cenazeleri defnedilmek üzere Kabasakal Mezarlığı’na, Erhan Avcı’nın cenazesi ile Küçükoba Mezarlığı’na götürüldü.

Editör: Barış Köksal