600'ün üzerinde üyesi bulunan ve Facebook, Google, IBM, Microsoft gibi dünya devlerinin katıldığı IMA'nın teknoloji zirvesinde yine dünyanın sayılı teknoloji kurumları Temsilcileri ve CEO’ları katıldı.

ADANA GELECEĞE HER ANLAMDA DAHA HAZIR HALE GELECEK
IMA, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ödüle,teknoloji alanında yaptığı çalışmalar ve kullandığı tekniklerden ötürü layık gördü. Ödül törenine ABD'deki yerel yönetimlerden de temsilciler katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şeref konuğu olarak davet edildigi törene bizzat katılarak ödülü teslim aldı. Başkan Sözlü’nün Adana'yı ABD'li teknoloji yatırımcılarına tanıttığı zirvenin açılış konuşmasını Google'un Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Joe De Mike yaptı.Başkan Sözlü, IMA konferansı sırasında İrlanda’nın Los Angeles Başkonsolosu Finbar Hill ve Cayman Adaları Başbakanı Alden McLaughlin ile aynı sahneyi paylaşarak kamu yönetiminde teknolojiyi verimli ve yerinde kullanarak şeffaflığı artırdıklarını açıkladı. Başkan Sözlü, dünyanın teknoloji devlerini Adana’ya yatırım yapmaya çağırdı. Başkan Sözlü, “ABD'de böylesine köklü bir kuruluştan ödül almak Türkiye ve Adana adına büyük bir gurur. Teknoloji adına yaptığımız yatırımlar devam edecek ve Adana'mız geleceğe her anlamda daha hazır hale gelecek.ABD'de ki şirketlerin ve kurumların şehrimize ilgisi çok büyük" dedi.

DÜNYA DEVLERİNE ADANA’YA YATIRIM ÇAĞRISI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, ABD’deki temaslarında Genel Sekreter Yardımcısı ve Altın Koza Film Festivali Yon.Kur.Bask.Halil Avşar, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Hukuk Danışmanı Ömer Güner Sazak eşlik etti.

Başkan Sözlü Nevada temasları sırasında, Las Vegas Belediye Başkanı Carolyn G. Goodman, Las Vegas Belediyesi Baksan Yardımcısı Betsy Fretwell, Nevada Eyaleti Türkiye Diplomatik ve Ekonomik İlişkiler Yetkili Kurum Başkanı İsmail Onat, ATA Ekonomik Danışmanlık Şirketi Başkanı Ahmet Atahan ve Nevada Ekonomik Kalkınma Ajansı yöneticileriyle bir araya gelerek, Adana'ya yatırım yapmaya ve işbirliğine davet etti.
Editör: Barış Köksal