2014-2015 eğitim öğretim yılında, Adana’da faaliyete başlayacak olan TED Adana Koleji'nin adını verdiği Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'na Türkiye, Litvanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Almanya, Rusya, Avusturalya, Avusturya, Romanya, İsveç, İtalya, Japonya, Yunanistan, Belçika, Bulgaristan ve Hollanda’dan toplam 38 sporcu katıldı. Belçika ve Bulgaristan'ın finala kaldığı yarışmada kıyasıya bir mücadele yaşandı.

9-15 Haziran tarihleri arasında oynanan Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın ödül töreni, TED Koleji yöneticileri ve protokolün katılımıyla gerçekleşti.

TED Koleji Kurucu Müdürü Ercan Yüksel, Adana’da spor bilincini geleceğimiz olan çocuklara, kaliteli bir eğitimle verilebileceğini belirterek, “Spor için Eğitim, Eğitim için TED” sloganıyla yola çıktığımız bu etkinlik TED Kolejinin Adana'da yaptığı ilk organizasyon ama son olmayacak. 2014-2015 eğitim öğretim yılında; bizler, TED Adana Koleji olarak, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip,çevresine karşı duyarlı, ahlaklı ve her alanda eleceğin lider vatandaşlarını yetiştirmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” dedi

6 gün süren kıyasıya mücadelede birincinin 1.100 dolar kazandığı yarışmada toplamda 10.000 dolar ödül dağıtıldı. TED Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvasının kazananı Belçikalı tenisçi Elke Lemmens oldu. Belçikalı oyuncuya TED Adana Koleji Yönetim Kurulu üyesi Gülsüm Altaylı 10.000 dolarlık temsili çeki takdim etti.

Gülsüm Altaylı ödül töreninde yaptığı konuşmada TED Adana Koleji'nin en büyük hedefinin Adana'yı, Türkiye'yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edecek bireyler yetiştirmesi olduğunu dile getirdi.
Editör: Barış Köksal