Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesi bu kez tecrübeli isimleri Adana’da gençlerle bir araya getirdi.

13 Aralık Cumartesi günü Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Salonu’nda gençlerle buluşan isim ünlü Spor Spikeri Orhan Ayhan ile Ses Sanatçısı Orhan Hakalmaz oldu.

Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda önce tecrübe isim, duayen spiker Orhan Ayhan, daha sonra da ses sanatçı Orhan Hakalmaz anılarını anlattı.

Orhan Ayhan 1957’de başladığı spor muhabirliğinden 1962’de spor spikerliğine nasıl geçtiğini ve meslek hayatının unutulmaz anlarını gençlerle paylaşırken, spor yazarı ve sunucusu olmadan önce konservatuar ve daha sonra denizcilik okuduğunu, bir arayış içinde olduğunu söyledi. Orhan Ayhan belgesel ve fotoğraf gösteriminin ardından söz sırası Orhan Hakalmaz’a geçti.

Türkülerin kültürümüzü oluşturan unsurlar olduğunu dile getiren Orhan Hakalmaz ise, “Ben kültürün çok önemli olduğuna inanıyorum. Türkülerde zaten bilinir, tüm bilimlerin birleştirildiği tarih dersimiz var türkülerde. Türk Halk Müziği bir bilimdir” dedi.

“Gözümü türkülerle açtım, türkülerle kapatacağım” diyen Hakalmaz’ın konuşmasının ardından program sona erdi.

Editör: Barış Köksal