ATO’nun önümüzdeki Nisan ayında yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olan Tarkan Kulak, Adana’ya yapılan her yatırımın takipçisi olduklarını belirterek, “Adana’ya sevdalı ve tam 75 yıldır nesilden nesile bu bölgede üreten bireyler olarak her yatırım müjdesinde ayrı bir heyecan duyuyoruz” diye konuştu. 


Tarkan Kulak, Adana’nın stratejik konumu, kara yolu, demir yolu ve hava yolu ulaşım bağlantılarıyla yatırımcılar için bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, Mersin Limanına 98 km, İskenderun Limanına 80 Km, Yumurtalık Limanına 40 km mesafede olan kentimiz yatırımcılar için kaçırılmayacak fırsatları bünyesinde barındırıyor” ifadelerine yer verdi. 

Adana’ya sadece 40 kilometre mesafedeki Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde polipropilen petrokimya tesisinin kurulacağı müjdesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini anımsatan Kulak, bu müjdenin müthiş bir sinerji oluşturduğunu, bölgeye güç ve moral verdiğini kaydetti. 

Kulak, yıllardır Adana'nın Türkiye'nin yeni Marmara’sı olacağını anlattıklarını anımsatarak, "Bu söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuz şimdi daha net anlaşılabiliyor. Geleceğe dair umutlarımız çok büyük. Ülkemizin 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşması için yeni bir Marmara’ya ihtiyaç vardı. Bunun için de bölgemiz biçilmiş kaftandır. Bu büyük yatırım, başka yatırımları da peşinden sürükleyecektir" dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Cezayir'in milli enerji şirketi Sonatrach ile ülkemizin önde gelen firmalarından olan Rönesans ve Bayegan arasında Adana'da Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 1 milyar dolarlık petrokimya yatırımı konusunda anlaşmaya varıldı. Yılda 450 bin ton polipropilen üretecek bu tesisin ham maddesi elbette Cezayir'den tedarik edilecek. Bu tesisin faaliyete geçmesiyle ülkemizdeki cari açık noktasında da ciddi sıkıntıyı aşmış olacağız. Dışa bağımlılığı da yüzde 25 oranında azaltmış olacağız" ifadesini kullanmıştı. 

Editör: Barış Köksal