Tepebağ bölgesinde bulunan Sinema Müzesi, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi, restorasyon çalışmaları devam eden Gazipaşa İlkokulu, Ulu Camii ve Medresesi, Hasanağa Camii, Yağ Camii ve Adana Kalesinin kalıntılarında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, yetkililerden restorasyon çalışmalarının geldiği aşama ve tarihi eserler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.
Göreve başlamasından dolayı kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Sanatları Tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Arık’ın da eşlik ettiği gezi sırasında konuşan Vali Büyük, tarihsel süreç boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasının doğal bir sonucu olarak Adana’nın, bünyesinde çok değerli tarihi eserleri barındırdığına dikkat çekti.
Seyhan Nehri kıyısında yer alan Tepebağ bölgesinde inşa edilmiş konaklar ile anıtsal sivil mimari örneklerinin, Adana'nın tarihi kent kimliğinin en önemli eserlerini oluşturduğunu belirten Vali Büyük, “Turizmin her türlü çeşidini görmenin mümkün olduğu ilimizde, büyüleyici bir kültür mirası olarak karşımızda duran ve ‘Eski Adana’ nostaljisini günümüze taşıyan Tepebağ bölgesinde süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, Sarıyakup ve Ali Dede Mahallelerini kapsayan Tepebağ bölgesi, ilimizin en önemli tanıtım ve kültürel sembollerinden biri olacaktır” dedi.
Ziyaret ettiği tarihi yerlerdeki eserleri dikkatle inceleyen Vali Mustafa Büyük, Adana’da geçmişin otantik izlerinin yeniden yaşatılması ve geleceğe taşınması için yapılan çalışmaları kararlılıkla destekleyeceklerini belirtirken, Adana’nın tarihi ve turistik değerlerinin korunmasına yönelik, ilgi ve duyarlılık sergileyen tüm kişi ve kurumlara da teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal