Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentte oynanan PTT 1. Lig futbol müsabakalarında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde müessif hadiselerin engellendiği ve müsabakaların sorunsuz bir şekilde tamamlandığı belirtildi. Alınan önlemler çerçevesinde ve yapılan kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde kimlikleri tespit edilen birçok kişiye adli ve idari işlem yapıldığı bildirildi.
Denetimler kapsamında, 8 Aralık 2012 tarihinde Adanaspor A.Ş.-Kartalspor arasında oynanan maçta 1 kişiye stada usulsüz seyirci girdirmeye çalışmaktan, 1 kişiye müsabaka esnasında kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan, 4 kişiye müsabaka esnasında tütün mamulleri kullanmaktan, 25 Kasım 2012 tarihinde Adanaspor A.Ş.-Torku Konyaspor takımları arasında oynanan maçta; 9 kişiye kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan, 7 Ekim 2012 tarihinde Adana Demirspor-Adanaspor A.Ş. takımları arasında oynanan maçta; 1 kişiye kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan ve rakip takım taraftarlarını tahrik etmekten olmak üzere "6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" çerçevesinde toplam 12 kişiye adli, 4 kişiye ise idari işlem yapıldığı belirtildi.
Ayrıca Adanaspor A.Ş.-Kartalspor takımları arasında oynanan müsabaka öncesinde alınan etkin önlemler ve aramalar neticesinde de bazı yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı maddeler ve kesici aletlerin ele geçirildiği, müsabaka öncesinde stadyuma giriş turnikelerinde yapılan alkol kontrolünde ise alkollü olduğu tespit edilen 3 kişinin stada alınmadığı açıklandı.
Editör: Barış Köksal