Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce uygulanmakta olan "Görmediklerimi Görüyorum Hayvanları Seviyorum" projesi kapsamında, Adana'ya göçle gelen ailelerin yoğunlukta bulunduğu, terör olayları, uyuşturucu madde kullanımı ve asayiş olaylarının sıkça yaşandığı ortamlarda yaşamak zorunda kalan, suça karışma ve suç örgütlerinin ağına düşme riskindeki öğrencilere yönelik olarak, Mersin'in Tarsus ilçesindeki hayvanat bahçesine gezi planlandı. Bu planlama kapsamında Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı Borsa İstanbul İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim gören Suriyeli çocuklar ziyaret etti. 


Yıldız'a çiçek veren iki kız ve bir erkek öğrenci, "Bize en zor zamanımızda sahip çıktınız, bize ekmek verip okuttunuz. Size çok minnettarız" dedi. Yıldız ise bu konuşmanın ardından çocuklara sarılıp öptü. Daha sonra çocuklar ile toplantı salonuna geçen Yıldız'a ellerinde Türk Bayrakları olan Suriyeli çocuklar bir sürpriz yaptı. Suriyeli çocukların oluşturduğu koro, öğretmenlerinin gitarı ve sazı eşliğinde "Adana Köprü Başı" türküsünü okudu. Bu sürpriz karşısında şok şaşıran Yıldız, mutlu olup türküye alkışla eşlik etti. Çocukların yanına oturan Yıldız onlarla sohbet edip daha sonra ise tek tek hediye verdi. Yıldız burada yaptığı konuşmada ise, "Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğümüz, Yüreğir geçici eğitim merkezinde eğitim gören 50 Suriyeli savaş mağduru çocuğumuzla yaptığı proje için bir araya geldik. Bu projede 'görmediklerimi, görüyorum hayvanları tanıyorum’ projesi masumiyeti, saflığı ve temizliği ifade ediyor. Bu savaş mağduru olan kardeşlerimizi, bir ensar ve muhacir kültüründen gelen milletimiz bir muhacir anlayışıyla ensarın, muhacire gösterdiği yaklaşımla kucakladık ve kucaklıyoruz. Onlar da bizim yakın komşularımız, akrabalık ilişkilerimiz olan Suriyeli kardeşlerimiz. Onlar da bizim için birer kardeş ve birer aile. Çiçeği veren Muhammed kardeşimizin sözlerinde, ‘siz bizlere okullar açtınız, siz bizlere çok iyi baktınız biz sizlere çok teşekkür ediyoruz’ cümlesi bizim için gerçekten yeterli bir motivasyon.

Milletimiz 3.5 milyon Suriyeliyi misafir ediyor. İnşallah bu çocuklarımız bu tahribattan etkilenmez, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Barış Köksal