Adana'da bir çocuğun öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürülen 3 Suriyeli zanlıya, çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası verildi.Edinilen b ilgiye göre, olay, 21 Şubat günü Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi 1180 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'de süren iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen İmad Hamidi (27), akşam saatlerinde evine yakın olan ablasının evine gidip yemek yedi. Yemekten sonra tekrar evine gitmek için çıktığı yolda yürürken babasıyla telefonda konuşmaya başladı.

Bu sırada yanına gelen Yahya K. (17), H.K. (17), Serkan B. (18), Kadir Ç. (19) ve İsmail P. (18) bıçak çekip Suriyelinin telefonunu istedi. Hamidi ise telefonu vermeyerek hemen yakındaki akrabalarının duyması için bağırdı. Bunun üzerine olay yerine Omar Azim (23) ve Velid Nezir (19) geldi. Taraflar arasında sopalı, taşlı ve bıçaklı kavga çıktı. Suriyeliyi gasp etmeye çalışan zanlılar bıçağı da düşürerek kaçmaya başladı. Bu sırada İmad Hamidi düşen bıçağı alıp fırlattı. Bıçak Yahya K.'nin beline saplandı. Bunu gören Suriyeli 3 kişi kaçtı. Yaralanan Yahya K. ise arkadaşlarına "Polise ve sağlık ekiplerine haber vermeyin. Ağabeyimi arayın gelip o beni hastaneye götürsün" dedi. Yahya K.'nin arkadaşları da ağabeyi aradı.

Ağabey olay yerine gelene kadar Yahya K. çok kan kaybetti. Ağabey gelip otomobil ile kardeşini Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Yahya K.'ye burada müdahale edildi ancak kan kaybından hayatını kaybetti.
Hastanede görevli polisin olayı bildirmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yahya K.'nin arkadaşlarını sorguya aldı.

Polis sorgu sonrası 3 Suriyeliyi cinayete karıştığı iddiasıyla, 5 kişiyi de gasba karıştığı iddiasıyla gözaltına aldı. İmad Hamidi ifadesinde 5 kişinin telefonunu gasp etmeye çalıştığını çıkan kavga sonrası yere düşen bıçağı alıp fırlattığında şahsın yaralandığını söyledi. Cinayet ve gasp zanlıları dün ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcı zanlıları dinleyip tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, 3 Suriyeli cinayet zanlısına ev hapsi cezası verdi. Gasp zanlıları ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Editör: Barış Köksal