Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Gaziantep gibi büyükşehirlerde faaliyet yürüten Sistem Global 6. ofisini Adana’da hizmete açtı. Açılış kapsamında Hiltonsa Oteli’nde, “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Sürdürülebilir Başarının Yol Haritası” başlıklı seminere iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
Seminer öncesi Adanalı sanayici ve iş adamlarına seslenen Sistem Global Partneri Genel Müdür ve Başhukuk Müşaviri Av. Dr. Hasan Karslıoğlu, aslında 4-5 yıldır Adana’da hizmet sektöründe faaliyet yürüttüklerini söyledi.

“İhtiyaç olduğunu gördük”

Yaptıkları çalışmada bölgede Sistem Globalin bütünleşik hizmetine ihtiyaç hissedildiğini tespit ettiklerini dile getiren Karslıoğlu, üç yıl önce Yeminli Mali Müşavir İbrahim Kumluca ile partnerlik yaparak Çukurova Bölgesi’nde hizmet ağlarını genişlettiklerini ifade etti.

Firmalara Mali Müşavirlik, Yeminli Mali Müşavirlik hizmetlerinin yanı sıra Hukuk Danışmanlığı ve AR-GE danışmanlığı hizmeti verdiklerini de belirten Karslıoğlu, inovasyonun önemine dikkat çekti.

Karslıoğlu şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere bölgede, teknoloji odaklı sanayi çok gelişti, gelişmeye de devam edecek. Son on yıldır, hükümetin verdiği desteklerle özellikle teknoloji odaklı, AR-GE odaklı firmalarda bu hizmet çok daha anlamlı hale geldi. Adana ofisimiz, mali, hukuksal, mühendislik ve AR-GE değerlendirmeleri ile hem teknolojik firmalara, hem de sanayi kuruluşlarına ışık tutacak.”

Sistem Global’in markalara yapacağı katma değer ile firmaların hizmetin karşılığın aldığını kaydeden Karslıoğlu, “Ancak daha yolun başındayız. Yapacak çok işimiz var. İnşallah bundan sonra Çukurova’da ismimizi çok daha fazla anacaksınız, biz de bu kente katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

"Adana’nın sıçramasına katkı sağlayacağız"

Sistem Global Danışmanlık A.Ş. Partneri ve Adana Bölge Yöneticisi Yeminli Mali Müşavir İbrahim Kumluca ise Adana’nın köklü sanayi geçmişine sahip olduğuna dikkat çekti.

Günümüz koşullarında sanayiciliğin evrildiğini ve teknoloji odaklı bir dönüşümün yaşadığı belirten Kumluca, “Bu çerçevede biz de Sistem Global ailesine katılarak Adana iş dünyasına AR-GE ve inovasyon konusunda hizmet etmeyi amaçladık. Kurumsallaşmış firmalarımıza bütünleştirilmiş hizmet sunacağız. Hakikaten Adana’nın buna ihtiyacı var. Bu anlamda Adana’nın ikinci sıçramasına bizim de katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Çalışmalarımız bu doğrultuda yoğun bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Karslıoğlu ve Kumluca soruları yanıtladı

Konuşmalarının ardından program iki oturumlu seminerle devam etti. İlk oturumda Av. Dr. Hasan Karslıoğlu, “Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Sürdürülebilir Başarı için Şirket Yapılarının Oluşturulması” hakkında açıklamalarda bulundu. İkinci oturumda ise İbrahim Kumluca, “Kurumsal Şirketlere Dönüşümde Şeffaf ve Güçlü Finansal Yapının Oluşturulması” konusunda bilgi verdi.

Seminerin ardından Karslıoğlu ve Kumluca katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sistem Global Adana Ofisi’nin açılışına, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, ATO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mehmet Şahbaz, Halil Avcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, BOSSA Oğuz Tekstil’den Yusuf ve İsrafil Uçurum, Bekaroğlu İnşaat’tan Kemal Bekaroğlu, AGAKİM Kimya’dan Ali Galip Ekiz, Garip Tavukçuluk’tan Ekrem Uzun’un yanı sıra iş dünyasının önemli isimleri katıldı.
Editör: Barış Köksal