Antrenör Adnan Akbulut eşliğinde bir araya gelen geleceğin futbolcuları için Ceyhan Belediyesi sosyal tesisleri içindeki halı sahada bir tören düzenledi.
Törendi bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, amaçlarının sporu seven çocukların okullar tatil olmasından dolayı belediye olarak her yıl yaptıkları Futbol Yaz Okulu’nda geleceğin sporcularına Antrenör eşliğinde daha verimli bir hale getirmek olduğunu söyledi. Başkan Sözlü, 8 ile 14 yaş gruplarına burada ücretsiz olarak kurs düzenlediklerini belirterek, “İçinizde ülkemizin güzide takımlarını tutan vardır. Ben bir Galatasaraylı olarak hem Galatasaray’ın Reel Madrid maçını hem de Fenerbahçe’nin Benfica karşılaşmasını izledim. Takımlarımıza destek için orda bulunduk. Takımlarımızın yabancı kulüplerle yapmış olduğu müsabakalarda hep kendi ligimizin takımını tuttuk. Ligde ise elbette kendi takımımızı destekleyeceğiz ama centilmen taraftar olacağız. Gerçek taraftar şiddete müracaat etmeden centilmence yendiğinde kendi takım sporcularını yenildiğinde ise rakibini alkışlamalıdır. Sporun sadece bir oyun olduğunu unutmadan gönül verdiğimiz takımlarımızı desteklemeliyiz” dedi.
Ceyhan Belediyesi’nin açmış olduğu bu yaz futbol okulunun yaklaşık üç ay süreceğini de sözlerine ekleyen Başkan Sözlü, “Sizler bu kurslara ara vermeden devam ederek profesyonel birer sporcu olabilirsiniz. Burada daha küçük yaşlarda futbol eğitimi alarak ileride büyük sporcular neden olmayasınız. Yeter ki, gayret edin hocalarınızın dediklerini yerine getirin bunu yaparken de elbette hepiniz öğrencisiniz üç ay sonunda da okullarınız yeniden başlayacak. Eğitimlerinizi de özellikle kitap okumayı da ihmal etmeyin” şeklinde konuştu.
Ceyhan Belediyespor Yaz Futbol Okulu entrenörü Adnan Akbulut da bu ve benzeri etkinlikleri gelenek haline getirdiklerini belirterek “Amacımız küçük sporcuların birbirilerini tanımalarına ve kaynaşmalarına katkı koymaktır. Ayrıca zaman zaman onları çeşitli gezi programlarına götürüyoruz. Yani sporcularımızı bedenen ve ruhen iyi yetiştirmek için çabalıyoruz. Bu nedenle bizlere destek sağlayan Ceyhan Belediyesi’ne ve Başkanımız Hüseyin Sözlü bey’e çok teşekkür ederim” dedi.
Yaz okuldaki yaklaşık 150 öğrenciye forma, şort, tozluk verildiğini belirten Sözlü, bu malzemelere ek olarak çocuklara krampon da verilmesi talimatı verdi.
Editör: Barış Köksal