TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen ve kentin dinamiklerini bir araya getiren iftar yemeğine katılım yoğun oldu. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde başladı. İftarın ardından konuşan Başkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerlere rahmet, Türk Milleti'ne sabır dileyerek, "Bugün bu atmosferi yaşıyorsak onların ödediği bedelle. Onların varlığı, bizim burada toplanabiliyor, konuşabiliyor olmamızdır. Onların varlığı, aziz vatanımızda bayrağımızın altında bir araya gelebilmemizi sağladı" diye konuştu.

Ramazanın rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, "Biz sizleri bir ziyafet sofrasına değil manevi iklimde gönüllerimizi birleştirmeye davet ettik bugün. Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz ülkemizin geleceğinin teminatıdır" dedi.

Cumhuriyeti kuran milli mücadelenin kahramanlarının ödediği bedellerin bıraktığı mirasın Cumhuriyet, üniter yapı, milli birlik ve inancın olduğunu ifade eden Sözlü, "Ortak paydamız burada birlikte yaşamamız için bize yeter. Bugün İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı var; yegane istisna Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Türkiye'nin gelişmiş yüzü hem ülkemize hem de İslam coğrafyasına katkı sunacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, Başkan Sözlü'ye efe kıyafeti takdim etti.
 

Editör: Barış Köksal