Geçen hafta Göller Yaylası’nda yol genişletme, Çukurova Caddesi’nde 25 yıldır asfaltlanmayan yolu asfaltlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, Adana’nın tarihi ve turistik yerlerinden olan Karaisalı Varda Köprüsü arasında da yol genişletme ve asfaltlama çalışması yaptı.

Karaisalı’daki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Sözlü, Adana’nın kırsalında 21. Yüzyıla yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, "Bir ihmali, eksikliği bitirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. İnsanın yaşaması için nasıl ki öncelikli ihtiyacı su ise bir memleketin de fiziki alt yapısı da yol, su, kanalizasyon ile olur" dedi.

Adanayı kıymetlendirdiklerini belirten Başkan Sözlü, "Yapmış olduğumuz yolu bir kez ve nitelikli yapıyoruz. Bu yol yalnızca bir köy değil aynı zamanda yaylaları da birbirine bağlayacak. Adana Büyükşehir Beldiyesi tüm hizmetleri yüksek standartlarda, nitelikli olarak yapıyor" diye konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise bir yılda 5 köyün tüm ana hatlarının yenilenerek su ihtiyacının karşılandığını belirterek, Karaisalı Varda Köprüsü arasındaki yol genişletme çalışmaları ile yolun 10 metre genişliğinde, 3 aracın yan yana geçebilir niteliğe kavuştuğunu söyledi.
 
Editör: Barış Köksal