Adana Kent Konseyi ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği İnsan Hakları Çalıştayı’na katılmak üzere Adana’ya gelen bir grup gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Başkan Sözlü, konukları arasında bulunan ve barış için birlikte çalışan Kıbrıslı bir Türk akademisyen ve köşe yazarı ile Kıbrıslı bir Rum gazetecinin işbirliği yapmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Sözlü, birlikte çalışma kültürünün barışı sağlayacak en önemli etken olduğunu kaydetti.

Güney Kıbrıs’tan Gazeteci Tina Adamiodu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi-Yeni Bakış Gazetesi Köşe Yazarı Çiğdem Dürüst, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü, Mersin Kent Konseyi Temsilcisi Hülya Sabahat Ölçer ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal’ı makamında kabul eden Başkan Hüseyin Sözlü, insan haklarının korunmasına yönelik bazı çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İnsan Hakları Çalıştayı’nın düzenleyicilerinden ve katılımcılarından oluşan heyet, Başkan Hüseyin Sözlü’ye, insan hakları, mülteci hakları, güvenlik, insan ticareti, töre cinayetleri konularında ve Win-Peace Education Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Başkan Hüseyin Sözlü, insanların barışı ve birlikte yaşama kültürünü içselleştirilebileceğini, empati yaparak barışı tehdit eden her türlü olumsuzluğun üstesinden gelinebileceğini söyledi. Kıbrıslı bir Türk ve Kıbrıslı bir Rum’un, yeryüzünde barışı tesis etmeye katkı koymak üzere birlikte hareket etmesinin önemine değinen Başkan Hüseyin Sözlü, konuklarıyla sohbet edip, görüş alışverişinde bulundu.

Akademisyen ve Köşe Yazarı Çiğdem Dürüst de, sivil toplumda ve kamuda oluşturulacak farkındalıkla, barışın tehdit altında olduğu her noktada, yükün, liderlerin omuzlarından alınabileceğini kaydetti. Dürüst, bu konuda politikacılara destek olmaya, onların kamuoyunu ikna etmeleri için gereken toplum desteğini sağlamak üzere çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Editör: Barış Köksal