28 Ekim 2013 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan Mahfuz Yel’e ait Berfin Kuyumculuk'ta meydana gelen olayda, ismi tespit edilemeyen ve soruşturması ayrı yürütülen maskeli 1 kişi ile şüpheli İ.Ç. pompalı tüfekle kuyumcuya girerek yere yatmasını söyledi. İ.Ç, tüfeği kuyumcuya doğrulturken, suç ortağı da vitrindeki altınları ve kasadaki 60 bin TL’yi torbaya doldurdu.

Soyguncular, peşlerinden kimsenin gelmemesi için havaya ateş açarak olay yerinden uzaklaştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan H.D. kamera görüntülerdeki maskeli kişinin İ.Ç. olduğunu söyledi. İfade üzerine İ.Ç.’nin olay günü giydiği eşofman ile Facebook sayfasındaki fotoğraftaki eşofmanın benzer olduğu görülünce gözaltına alındı.
Yapılan teşhiste de Mahfuz Yel, İ.Ç.’nin boy ve tipinin soyguncuya benzediğini belirtti. Mahkemeye çıkarılan şüpheli tutuklandı. Savcı, İ.Ç. hakkında 2 ayrı suçtan dava açarken, ismi belirlenemeyen ikinci soyguncunun dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı. Önümüzdeki günlerde Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak olan şüpheli suçlamayı kabul etmemiş, “Eşofman benzerliğinden buradayım. 20 gün önce cezaevindeydim. Eşofmanı orada bırakmıştım. Suçsuzum” demişti.
Editör: Barış Köksal