İsmet Atlı Şehir Stadı yanındaki alanda konser veren sanatçı Soner Sarıkabadayı birbirinden beğenilen şarkılarını seslendirdi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada, “Adana Altın Koza Film Festivali'nin bu yıl 21.'si yapılıyor. Festivalimiz tam 45 yaşında. Altın Koza’yı artık Adana geneline yaydık. Adana vilayet bazında bir şehir. Altın Koza artık vilayet bazında sedalanmalı Kozan’da sedalanmalı” dedi.

Türk sinemasının bu yıl 100. yılı olduğunu hatırlatan Sözlü, "Aynı zamanda hemşehrimiz Yazar Orhan Kemal’in doğumunun 100. yılı. İnşallah bir zamanlar Yeşilçam’ın platformu olan Adana’da sanatla müzikle iç içe geçen bir sosyal hayatı tesis etmek istiyoruz. İyi ki Soner Sarıkabadayı gibi sanatçılarımız var. Onlar Türkçe söyledikleri için onlar bu zamanın bu çağın Yunus Emre’leri. Onlar söylüyor ki bizim dilimiz, bizim kültürümüzün, edebiyatımızın bütünlüğünde müziğimiz hayatta. Başarılı sanatçılar bizim kültürümüzün bel kemiğidir onları tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Hüseyin Sözlü, konuşmasının ardından Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile birlikte sanatçı Soner Sarıkabadayı’ya çiçek ve plaket takdim etti.

Sarıkabadayı ise eline aldığı karanfilleri seyircilere atarak alkış aldı.

Konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Editör: Barış Köksal