Mersin’de Büyükşehir, Akdeniz, Mezitli, Adana’da Çukurova ve Kahramanmaraş’ta da Pazarcık belediyelerinden oluşan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, yeni başkanını meclis toplantısında belirledi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Mersin’de yapılan meclis toplantısında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı oy birliğiyle Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin oldu.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini Fazıl Türk’ten devralan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bayrağı devraldığım Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevim sırasında mevcut üye ve yeni katılacak belediyelerimiz arasında kaynaşmayı en üst noktaya çıkarıp burayı bir cazibe ve güç merkezi haline getireceğiz ’’dedi. Çetin, belediyeler arasında maddi yönden ve proje anlamında yardımlaşma olacağını belirtirken, “Birliğin sınırlarını genişleteceğiz” diye konuştu.

Başkanlık divanı, encümen üyeleri ve plan-bütçe komisyonunun da belirlendiği oylamada meclis 1. başkan vekilliğine Fazıl Türk, 2. başkan vekilliğine Neşet Tarhan, 1. asil meclis katip üyeliğine Fatma Doğan Rane, 2. asil meclis katip üyeliğine Şenol Çavuş, 1. yedek meclis katip üyeliğine Ülfiye Özcan,2. yedek meclis katip üyeliğine Gülten Baydemir seçildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüksel Mutlu, Saim İnce, Ümran Temur, Gülten Baydemir, İbrahim Selçuk ve Ülfiye Özcan’ın encümen üyesi olarak belirlendiği DABB’ın Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Kadir Karakuş, Mümtaz Uysal, Ülfiye Özcan, Şenol Çavuş ve Saim İnce getirildi.
Editör: Barış Köksal