Şizofreni ve Aileleri Dayanışma Derneği (ŞİZODER) Başkanlığı görevini de yürüten ünlü komedyen Yunus Yuva, bir süre önce Adana'dan milletvekili aday adayı olabilmek için uzun yıllar emek verdiği partisi MHP’ye başvurdu. Yuva’nın başvurusu, şizofren olduğu gerekçesiyle reddedildi.
Aday adaylığının kabul edilmeyeceğini zaten bildiğini ancak asıl amacının engellilerin sorunlarını dile getirmek olduğunu kaydeden Yuva, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer vekillerin bu sorunları çözebileceğini düşünerek böyle bir girişimde bulunduğunu ifade etti.
Sanatsal çalışmalarıyla da dikkat çeken Yunus Yuva, MHP Genel Merkezi’nin aldığı doğru karara saygı duyduğunu belirterek MHP’ye bağlılığını vurguladı. Adana’da her yıl düzenli olarak tedavi gören 25 bin şizofren hastası olduğunu, geçen ay ayakta tedavi gören hasta sayısının 150 bin olduğunu aktaran Yuva, Türkiye’de ruhsal tedavi gören 9 milyon hasta bulunduğunu ve sorunlarının çözümleri için çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi.

2006 ve 2010 yıllarında çıkan kanunlarla birçok engellinin ertesi gün engelsiz sayılarak haklarının elinden alındığını öne süren Yuva, özellikle ÖTV indirimindeki yüzde 90 şartının anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtip, bu kanun kapsamında 5 milyon engelli ve çekirdek ailesiyle 20 milyon kişiyi ilgilendiren ÖTV muafiyeti yasasının değiştirilmesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrı yaptı.
Editör: Barış Köksal