Edinilen bilgiye göre, olay, dün akşam saat 19.45 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi'nde bulunan bir barda meydana geldi. İddiaya göre, biçerdöver ile tarım işleri yapan 43 yaşındaki Ümmet T. bundan 5 yıl önce Tokat'ın Zile ilçesine buğday hasadı yapmak üzere gitti. Ümmet T. burada 18 yaşındaki Altun isimli bir genç kız ile tanıştı. Bir süre sonra genç kız ile Ümmet T. sevgili oldu. Ümmet T. Zile'de işi bittikten sonra genç kızı da yanına alarak Adana'ya geldi. Daha önce evlenen, boşanan ve 5 çocuğu olan Ümmet T., Altun'a Adana'da düğün yapıp resmi nikah kıyarak evlendi.

PARA KAZANMASI İÇİN BARDA KONS OLARAK ÇALIŞTIRMAYA BAŞLADI
Ümmet T. evlendikten kısa bir süre sonra eşinin eve para getirmesi için barda kons olarak çalışmasına izin verdi. Genç kadın "Gözde" takma ismiyle bir barda kons olarak çalışmaya başladı. Altun T. kazandığı paraları her gün kocasına getirip verdi. Yaklaşık 5 yıl genç kadın barlarda böyle çalışarak kocasına para getirdi. Para getirmediği günlerde de eşinden şiddet gördü. Son günlerde az para getirdiği için eşinden sürekli şiddet görmeye başladı.

Altun T. 5 yıl boyunca hem eve para getirip hem de dayak yediği için 20 gün önce kocasına "Senden ayrılmaya karar verdim" diyerek evi terk etti. Altun T., barda çalışmaya devam ederken, bunun üzerine Ümmet T. bara gelip eşini ölümle tehdit etmeye başladı. Altun T. tehdit üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak boşanma istediğini, evi terk ettiğini, bu nedenle eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini içeren bir başvuru yaptı. Ancak buna rağmen Ümmet T. bara gelip eşini tehdit etmeye devam etti.

ÖNCE BAR SAHİBİNE SIKTI, 'ŞAKA YAPTIM' DEYİP EŞİNE SIKTI
Dün akşam üzeri de eşini eve gelmeye ikna edemediği için çılgına dönen koca, yine eşinin çalıştığı bara geldi. Bardan içeri giren koca önce bar sabine tabancı doğrultup, "Eşimi bırak evine gelsin, burada artık çalıştırma" diye bağırıp ateş etti. Ancak tabanca ateş almadı. Bunun üzerine korkan ve titreyen eşine dönen Ümmet T., "Korkma şaka yaptım kimseyi öldürmeyeceğim" diyerek eşine ateş etti. Ancak bu kez de tabanca ateş almadı. Bunun üzerine bar sahibi ve Altun T. kaçmaya başladı. Ümmet T. de arkalarından koşarak tabancayı bir kez daha sıktı. Bu kez ateş alan tabancadan çıkan mermi, barda nohut satarak geçimini sağlayan Haluk Kardaşlar'ın (43) gözüne isabet etti. Kardaşlar'ın vurulduğunu gören Ümmet T. bardan kaçmaya çalıştı. Birkaç kişi üzerine gelince art arda havaya ateş açtı. Bu arada bir kişi Ümmet T.'ye kafa atarak elinden tabancayı düşürdü. Ümmet T. kargaşadan faydalanarak olay yerinden yaya olarak kaçtı. Vurulan Kardaşlar olay yerinde hayatını kaybederken, bir kişi de hafif şekilde yaralandı. Kardaşlar'ın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Bugün otopsisi tamamlanan Kardaşlar'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ALTUN T. KORUMA ALTINA ALINDI
Bu arada polis yaya olarak kaçan Ümmet T.'yi bulmak için geniş çaplı operasyon başlattı. Polis, zanlının gidebileceği mekanlara şok baskınlar düzenliyor. 

Altun T.'nin ise emniyette cinayet dedektifleri tarafından ifadesi alındı. Kadın daha sonra da koca yakalanmadığı için koruma altına alınarak, kimsenin bilmediği bir sığınma evine yerleştirildi. Polis şimdi her yerde katil zanlısı kocayı arıyor.
Editör: Barış Köksal