Seyhan Belediyesi ve Adana Lions Kulübü işbirliği ile Pınar Mahallesi’ne doğal yaşam alanı park yapılıyor. 300 kuş yuvası bulunacak parkın havuzları, kedi ve köpek gibi sokak canlılarının su içmeleri için uygun hale getirilecek. Pınar Mahallesi’nde oturan Adana Lions Kulübü üyesi Can Kaya, bir sabah kalktığında klimasının dış ünitesine kuşların yuva yaptığını gördü. Kuşları yuvalarından etmek istemeyen Kaya, evinin önündeki boş araziye park yapma kararı aldı. Parkın insanlar gibi sokak canlılarının da kullanabilmesi gerektiğini düşünen Can Kaya, hemen bir proje çizdirerek projesini Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile paylaştı.

Başkan Zeydan Karalar’ın da onay vermesi ile Seyhan Belediyesi ve Adana Lions Kulübü işbirliği ile içerisinde 300 kuş yuvası bulunan parkın yapılmasına karar verildi. 3 bin 200 metrekare alana kurulacak doğal yaşam alanında Kedi-köpek gibi sokak canlılarının da su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri havuzlar yapılacak. Ayrıca parkın havuzundaki sular kanalizasyonlara atılmayarak parkın çimlerinin ve ağaçlarının sulanmasında kullanılacak.

Proje için komite kuran Can Kaya, ürettiği projenin Seyhan Belediye Başkanı tarafından kabul görüp hemen uygulamaya konmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kaya, “Yapacağımız alan sadece insanla değil sokak canlılarına da hizmet verecek. Yazın Adana’nın sıcağında susuz kalan kedi-köpek gibi sokak canlıları burada en doğal ihtiyaçlarından su ihtiyaçlarını karşılayacak. Aynı zamanda 300 adet kuş yuvası bulunacak parka gelecek kuşlar klimalarda yaşam mücadelesi vermeyecek. Havuzlarda kullanılan su kanalizasyona tahliye edilmeyip parkın içerisindeki ağaçların sulanmasında kullanılacak” dedi.
 
Editör: Barış Köksal