Adana’da sulama kanallarında meydana gelen boğulmaların önüne geçmek için Seyhan Belediyesi tarafından 3 yıldır uygulamada olan ‘Portatif Yüzme Havuzu Projesi’ bu yılda okulların kapanması ile birlikte hizmete girecek. Toplam 20 havuzun kurulacağı bildirilirken bu havuzlardan 3 tanesi akşam 18.00’den sonra sadece kadınlara tahsis edilirken 2 tanesi de engeli vatandaşlara yönelik hizmet verecek.

Adana’da boğulma olaylarının önüne geçmek isteyen Seyhan Belediyesi ilçenin 20 farklı noktada kurulan portatif yüzme havuzlarında gençlerin ve çocukların kanallara gitmesi engelleniyor. Gelir seviyesi düşük kenar mahallerde kurulan havuzlarda çocuklara güvenli bir ortamda yüzme dersleri veriliyor. Yapılan açıklamada havuzların kurulmaya başladığı okulların kapanması ile birlikte hizmete gireceği bildirildi. 2 yılda toplam 50 bin kişinin faydalandığı havuzlardan bu yıl 25 bin kişinin faydalanması planlanıyor. Havuzlarda eğitim görmek isteyenler için kayıtların havuzların bulunduğu okullarda başladığı duyurulurken kullanılacak bone, terlik, havlu ve şort gibi malzemeler belediye tarafından ücretsiz olarak verilecek.
 
“Bir tek boğulmanın dahi önüne geçebilirsek projemiz başarılıdır

Her yıl onlarca insanın boğularak yaşamını yitirdiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, proje ile 1 boğulma olayının dahi önüne geçilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Karalar, “Yaz aylarında kavurucu sıcaklardan bunalan on binlerce çocuk serinlemek için şehir içinden geçen sulama kanallarına giriyor ve pek çok boğulma vakası yaşanıyordu. Yaz aylarında boş kalan okul bahçelerine kurulan ‘Portatif Yüzme Havuzları’nda hem binlerce çocuk yüzme öğrendi hem de sıcak havalarda serinleme imkanı buldu. Üstelik bu çok önemli projeden başvuran herkes ücretsiz olarak yararlandı.

Yüzme havuzu hizmetinde Adana’da değil Türkiye’de çığır açan bir ilgi gerçekleştirdik. Portatif Yüzme Havuzları ile Seyhan’ın her noktasında evlatlarımıza hem ücretsiz yüzme eğitimi verdik hem de yazın kavurucu sıcağında onlara serinleme imkanı tanıdık. Bu yaz döneminde geçen yıl yaptığımız hizmetin sayısını arttıracağız. Portatif Yüzme Havuzları Projemizle Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yerel yönetimlere de örnek olmanın haklı gururu yaşıyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal