Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Buz Pisti Projesi ile vatandaşlarda hem temiz çevre bilinci ve geri dönüşüm kavramını geliştirmenin amaçlandığını hem de bölgede pek bilinmeyen farklı bir spor branşının tanınmasının sağlanacağını bildirdi. Karalar, hem çevreci hem de sportif bu projesi ile ilgili şunları söyledi: “Temel belediyecilik görevlerimizi en mükemmel şekilde yerine getiriyoruz. Bu çalışmalarımızın vatandaşlarımızdan gördüğü takdir ve övgü sözleri bu gerçeği ortaya koyuyor. Temel hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirirken, sosyal ve sportif faaliyetlerle de Seyhan halkının yaşamlarını renklendirmenin gayreti içerisindeyiz. Her yaştan Seyhanlıya hitap edecek olan bu proje iki ay boyunca açık kalacak ve onbinlerce vatandaşımızın yararlanmasını sağlayacağız.” 

TEMİZ ÇEVRE BİLİNCİ VE GERİ DÖNÜŞÜM KAMPANYASI

Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin hemen önündeki meydana kurulan bin metrekarelik kapalı çadır içerisinde hizmet verecek olan buz pistinden yararlanmak isteyen vatandaşların geri dönüşümlü atık getirmeleri halinde tesisten ücretsiz olarak yararlanacaklarını söyleyen Karalar, "Her yaştan Seyhanlıda temiz çevre bilinci aşılanması ve geri dönüşüm hassasiyetinin sağlanması bu projenin en önemli unsurundan biridir. Ayrıca sportif açıdan bugüne kadar bölgemizde pek yaygın olmayan buz pateni branşının gelişimine de katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan buz pistinin sabah 10.00’dan akşam 19.00’a kadar açık kalacağını belirterek, “Her seferinde 50 kişi olmak üzere günde ortalama 10 seans yapılması planlanıyor. 2 ay açık kalacak Buz Pisti tesislerinde her yaştan Seyhanlının yararlanacağı altyapı hazırlanacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Karalar’ın hem çevreci hem sportif bu projesi bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kavurucu yaz sıcaklarının hakim olduğu aylarda da özellikle çocuk ve gençlere ücretsiz yüzme eğitiminin verildiği Portatif Yüzme Havuzları kurdurmuştu. 

Ücretsiz yüzme eğitimlerinin de verildiği Portatif Yüzme Havuzları sayesinde özellikle fakir aile çocukları serinlemek için sulama kanalları ve baraj gölüne girmekten kurtulmuş ve bölgede geçtiğimiz yıllara oranla boğulma vakalarında ciddi bir azalma görülmüştü.
Editör: Barış Köksal