Yüreğir ilçesi Karacoğlan Mahallesi’nde dün meydana gelen olayda, Aykut Arık, özel bir kolejde okuyan ve platonik aşık olduğu 17 yaşındaki kız öğrenci F.İ.’nin içinde bulunduğu Mehmet Ali Yüksel’in kullandığı servis aracına pompalı tüfekle 5 el ateş etti. Açılan ateş sonucu servisin camları kırılırken, şoför Yüksel yüzünden ve elinden yaralandı. Aracın içinde bulunan 9’u kız toplam 10 öğrenci çığlık atmaya başladı. Ancak sürücü Yüksel, yaralı halde aracını kullandı ve öğrencileri saldırgandan kurtarmayı başardı.

Yaklaşık 1 kilometre gittikten sonra aracı güvenli bir bölgeye çeken yaralı şoför Mehmet Ali Yüksel, tedavisinin ardından taburcu oldu.

Saldırgan Aykut Arık'ın aynı tüfekle intihar ettiği olayla ilgili yaşadıkları korkunç anı anlatan 10 yıllık servis şoförü Mehmet Ali Yüksel, “Adı geçen kız öğrenciyi aldıktan sonra kapıyı kapattım. Bir kişi elinde tüfekle kapıyı açmamı istedi. Hemen gaza bastım ve kaçmaya başladım. Bu sırada arka arkaya ateş etti. Camlar kırıldı. İçerideki öğrenciler bağırıyorlardı. Başımdan kan akıyordu. Ama ben hiç durmadım ve devam ettim. Eğer devam etmeseydim, çocukları öldürebilirdi. Çünkü gözü dönmüştü. Yaklaşık bir kilometre yaralı halde aracı kullandım ve güvenli bir yere çektim. Çocuklar hemen polisi aradı. Bana emanet edilen çocuklarımı kurtardığım için çok mutluyum. Allah’a çok şükür de kurtardım yavrularımı” dedi.

Editör: Barış Köksal