Torun, yaptığı açıklamada, Seyhan’da bir STK olmanın gereğini yaptıklarını belirterek, "Biz her sıkıntısında kadınlarımızın yanındayız. Biz oy avcısı değiliz. Kadınlarımızın gönlünü almak esas amacımızdır. Kadınlarımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için gayret ediyoruz. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kadınların güçlenmesi için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Kadınlarda yaygın olarak görülen hastalıklar için yardımcı olduklarını belirten Torun, “Seyhanlı kadınların meme ve rahim ağzı kanseri için bilinçlenmesi ve erken teşhis konması için çalışmalarımız var. Ücretsiz Sağlık Taraması için bugüne kadar 750 kadınımızı kendi imkanlarımızla KETEM'e götürdük. Götürdüğümüz kadınlardan onlarcasına erken teşhis kondu. Biz buna vesile olmaktan son derece mutluyuz. Bir tek kadınımızın bile hayati tehlikeden kurtarılması bizim için yeter” dedi.

Amaçlarının bütün kadınlara ulaşmak olduğunu söyleyen Torun, şunları kaydetti:

"Ülkemizde kadın hakları alanında ciddi iyileşmeler var. Ancak tüm kadınlarımızın bu haklardan haberi yok. Bazıları da nasıl yararlanacaklarını bilmiyor. Biz kadınlarımıza tanınan haklar hususunda bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapıyoruz. İsteyenleri de her hafta KETEM’e ücretsiz erken teşhis için götürüyoruz. Bunun için özel bir ekip oluşturduk kadınlarımıza hizmet ediyoruz."
Editör: Barış Köksal