Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Kiraz’ın şehit edilmesi, doğup büyüdüğü Mersin’de de büyük üzüntüyle karşılandı. Savcı Kiraz’ın, baba evinin bulunduğu merkez Yenişehir ilçesi Barbaros Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi üzerindeki Şeref Apartmanı ve etrafında yas yaşanıyor. Baba Hakkı Kiraz’ın komşuları, büyük üzüntü içinde olduklarını belirttiler.

Aslen Siirtli olan ve yaklaşık 40 yıl önce Mersin'e göç eden 6 çocuklu Hakkı-Saadet Kiraz çiftinin tek erkek çocuğu olan ve Mersin Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışan babasının, genellikle düşük gelirli vatandaşların yaşadığı Demirtaş Mahallesi’ndeki iki katlı evinde büyüyen Mehmet Selim Kiraz, ilk ve orta öğrenimini bu evde tamamlayarak, hukuk okudu.

Kardeşleri ve akrabalarının büyük bölümü halen Demirtaş Mahallesi’nde oturan Savcı Kiraz’ın buradaki yakın akrabaları İHA’ya konuşarak, Savcı Kiraz’ı anlattı. 

Savcı Kiraz’ın yeğeni Esat Can Kiraz, üzüntüsü nedeniyle konuşmakta güçlük çekerek İHA’ya yaptığı açıklamada, “Acı hepimizin acısı. Allah’tan rahmet diliyoruz. Devlet sağ olsun, vatan sağ olsun. Savcı Bey, çalışarak, zor şartlar altında okudu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. Liseyi terzilik yaparak okudu. Başarılı bir savcıydı. Burada büyüdü. Dayısı Mehmet Emin Çakmak’ın yanında terzilik yaptı. Çok zor şartlarda büyüdü. Çalışarak savcılık mesleğini edindi. Kolay değil. Hepimizin, ülkemizin başı sağ olsun. Çok büyük bir acımız var. Allah başka acı yaşatmasın. Bir daha yaşamak istemiyoruz. İnşallah son olur” dedi.

Savcı Kiraz’ın amcasının oğlu Mehmet Arif Kiraz’ın eşi Celile Kiraz da Mehmet Selim Kiraz’ı 16 yaşında Kiraz ailesine gelin geldiği günden bu yana tanıdığını söyledi. Celile Kiraz da Savcı Kiraz’ın çok zor şartlarda okuduğunu ve lise yıllarında terzilik yaptığını belirtirken, çok iyi bir insan olduğunu vurguladı. Olayı duyunca şok olduklarını ve eşinin İstanbul’a gittiğini ifade eden Celile Kiraz, çok üzgün olduklarını sözlerine ekledi.

“DÜRÜST, DEĞERLİ BİR İNSANDI, VATANSEVERDİ”

Savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz’ın Barbaros Mahallesi’ndeki komşuları da büyük üzüntü içinde olduklarını dile getirdiler. Şeref Apartmanı’nın karşısında berber dükkanı bulunan ve Savcı Kiraz’ı 10 yıldır yakından tanıdığını söyleyen berber Yılmaz Tumay, Savcı Kiraz Mersin’e geldiğinde sürekli sohbet ettiklerini ve kendisinde tıraş olduğunu söyledi. Olayı gazeteden öğrendiğini, Kiraz’ın fotoğrafını görünce şok olduğunu anlatan Tumay, “Bu saldırıyı kınıyoruz. Her ne şekilde olursa olsun, terör eylemleri yaparak cana son vermeyi kınıyorum. Üzüldük, ailesine baş sağlığı, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Dürüst, değerli bir insandı. Vatanseverdi, vatanını, milletini seven biriydi. Komşular olarak çok üzüldük. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşamayız. Babası karşıda otururdu. Zaten kendisini şahsen tanıyordum. Babasına gelip giderdi, o ara görüşürdük. Yaklaşık 4 ay önce görüşmemiz oldu. O da babasının karşısındaki evi satın almıştı, ‘birlikte otururuz’ diye. Ben de sevinmiştim. Bu konuda sohbetimiz de oldu. Aynı zamanda müşterimizdi, bende tıraş olurdu. Mersin imam hatip lisesi mezunu olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Kiraz ailesinin apartman komşuları da çok üzgün olduklarını ve dünden bu yana gözyaşlarına hakim olamadıklarını dile getirerek, Savcı Kiraz’ın çok iyi bir insan olduğunu belirttiler. Komşuları, yaklaşık 4 ay önce Savcı Kiraz’ın iki çocuğuna bakmak üzere İstanbul’a giden Hakkı-Saadet Kiraz çiftine baş sağlığı dilediler.

Öte yandan, Savcı Kiraz’ın doğup büyüdüğü Demirtaş Mahallesi’ndeki babasına ait iki katlı ev de satılığa çıkarılmış. Şu anda halen kız kardeşinin oturduğu evde ‘Satılık’ levhasının asılı olması dikkat çekti. Savcı Kiraz, gençlik yıllarında bu evin karşısında bulunan dayısı Mehmet Emin Çakmak’a ait terzi dükkanında çalışarak okumuştu.
Editör: Barış Köksal