Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in 20 aylık kızı Lara, Kurban Bayramı öncesi babasının mezarını ziyaret etti. Minik Lara'nın babasının fotoğrafını öpüp, kendini öptürmeye çalışması ise herkesi ağlattı. 

Kurban Bayramı'nın Arife günü Adana'daki Asri Mezarlık'ta bulunan garnizon şehitliğine şehit yakınları akın etti. Bu şehit yakınlarından en küçüğü ise 12 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in 20 aylık kızı Lara Demiryürek oldu. Lara, babaannesi Hatice ve annesi Gülcan Demiryürek ile birlikte geldiği babasının kabristanı başında herkesi ağlattı. Şehidin kızı babasının mezar taşındaki fotoğrafına yüzünü koyup babasının öpmesini isterken, daha sonra da babasını eliyle sevip öpmesi herkesi duygulandırdı. Lara, her şeyden habersiz babasının mezar taşının üzerinde bir süre oyun oynadı. 

Babaanne Hatice Demiryürek, torununun babasının mezarına sık sık gelip daha sonra da eve gelip kendilerine anlattığını, bu durumun kendilerini çok duygulandırdığını belirtti. Demiryürek, "İlk kez bir Kurban Bayramı'nı onsuz geçiriyorum. Çok üzüntülüyüm. Elimizden bir şey gelmiyor. Ben onu sabah erken kaldırmaya kıyamıyordum ama kıydılar" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Editör: Barış Köksal