Saygılı, yaptığı açıklamada “Çeşitli yöntemlerle yıllardır sürdürülen bu toprağın evlatlarını ayrıştırma projelerinin “Kardeşlik projeleri” desteklenerek boşa çıkartılabileceğini belirtti. Saygılı, “Uzun yıllardır, topraklarımız üzerine yapılan mühendislik çalışmalarına, algı yönetimlerine bu toprağın evlatlarını ayrıştırma projelerine çözüm sürecini destekleyerek, kardeşlik projesini destekleyerek dur demeliyiz” dedi.

İstikrar ve barış isteyen herkesin çözüm sürecine destek olması gerektiğini kaydeden Saygılı, "Buradan ülkemizde istikrar, barış, kardeşlik isteyen bütün iş dünyasına, Sivil Toplum Kuruluşlarına çözüm sürecine ve çözüm sürecinin mimarı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Ramazan Saygılı, çözüm sürecine destek çağrısında kardeşlik vurgusuna dikkat çekerek şöyle söyledi: “Bu anlamlı medeniyet yürüyüşünde bu kadim kültürün, bu toprağın bizi kardeş kıldığı anlayışını güçlü bir sesle, güçlü bir orkestra ile söylemeliyiz. Ülkemizin bütün kılcal damarlarına bu orkestranın kardeşlik vurgusunu ulaştırmalıyız. Farklılıklarımız zenginliğimiz diyerek aynı kaderi paylaştığımız inancına vurgu yapmalıyız.’’
Editör: Barış Köksal