Saygılı, yaptığı açıklamada, üst aklın, Türkiye ile bin yıllık hesabını taşeronları üzerinden görmek istediğini ve her seferinde ülkemizin istikrarını bozmak üzerine bir maşa yönlendirdiğini ifade etti. Üst aklın, son olarak, terör örgütü FETÖ aracılığı ile Türkiye’yi uluslararası işgale hazır hale getirmek için bir gayret içerisine girdiğini vurgulayan Saygılı, bu oyuna, milletin derin feraseti ve dik duruşunun engel olduğunu kaydetti. Saygılı, ülkesi üzerinde yapılmak istenen ameliyata müsaade etmeyen milletin, bütün bunları not ettiğini belirtti.

“FETÖ; kökten sürme hain”

Terör örgütü FETÖ'nün, kendi tarihi içerisinde hep hainlerle iş birliği içerisinde olduğunu belirten Ramazan Saygılı, şöyle devam etti:

“FETÖ elebaşı, 1965 yılında Kırklareli vaizi iken dönemin Ermeni Patriği’ne yazdığı mektupta, 1915 olaylarına ilişkin, ‘Ermeni kardeşlerimize yapılan soykırımdan dolayı özür diliyorum’ diyor. Kökten sürme hain olan bu örgütün hainlerle iş tutması, yıllar öncesinden beri devam ediyor. Şimdi de PKK, DAİŞ gibi terör örgütleri ile aynı havuzda iş birliği içerisinde, ülkemiz üzerinde üst aklın bin yıllık hesaplarını yerine getirmek için çalışıyor.”

“Terör ve darbe seviciler”
Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, FETÖ hareketinin, hiçbir dönemde milletle beraber olmadığını, her yapılan darbede darbecilerle iş tuttuğunu ve onlara övgüler yağdırdığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada Müslüman ilim adamlarına önemli görevler düşüyor. İlim adamlarımız, bu ve buna benzer düşüncelerin cesaretle üzerine gitmeli; yazıları, kitapları ve konuşmaları ile milletimizin aydınlanmasına katkı koymalıdırlar. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve ilahiyat fakültelerimiz inisiyatif almalı, aklını kiraya veren anlayışlarla, kayıt dışı sözde İslami anlayışlarla kökten ve radikal bir şekilde mücadele edilmelidir. İlim adamlarımız devletimize yardımcı olmalıdır, çünkü bu mücadele uzun süreli bir mücadeledir.”

“Güçlü millet, güçlü devlet”
Bütün terör örgütlerinin, üst aklın talimatı ile birbirinin değirmenine su taşıdığını kaydeden Saygılı, açıklamasının sonunda, “Milletimizin birliği, beraberliği ve derin tecrübesi bütün bu olayları alt edecek güçtedir. Ana kumandada güçlü Türkiye’nin güçlü lideri Cumhurbaşkanımızla birlikte, daha güzel yarınlara, daha güçlü millet ve daha güçlü devlet hedefiyle yürüyüşümüz emin adımlarla devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal