Kaza, merkez Seyhan ilçesine bağlı Abidinpaşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre savaştan kaçarak Adana'ya gelen Suriyeli baba ve oğlu, bugün öğle saatlerinde Abidinpaşa Caddesi'nde alışveriş yaptıktan sonra dolmuşa binmek için kaldırımda beklemeye başladı. Bu arada sürücüleri direksiyon hakimiyetini kaybeden 80 DH 449 plakalı otomobil ve 01 M 0669 plakalı toplu taşıma aracı kaldırıma çıkarak baba ve oğluna çarptı. Çevredeki vatandaşlar polise ve ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan baba ve oğulu hastaneye kaldırdı. Yaralıların hastanede hayatta kalma mücadelesi verdikleri bildirilirken, sürücüler de polis tarafından gözaltına alındı.

Savaş alanına dönen olay yerinde kazadan saliselerle yara almadan kurtulan esnaf Ömer Akyol (61), yaşadığı anları şöyle anlattı:

"Dükkanımın önünde geziyordum. Birden dolmuş ve otomobilin kaldırıma doğru geldiğini gördüm. Ben kaçarak son anda kurtuldum. Ben kaçmasam yaralanmış, belki de ölmüştüm. Öbür tarafta vatandaşlar dolmuşun ve otomobilin altında kalmış, hiç fark etmedim. Ben o ara kendi canımın derdindeydim" diye konuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Editör: Barış Köksal