Sabah saatlerinde çelenk töreninin ardından şehitlikte dualar okunduktan sonra saat 10.30'da tören alanına geçildi.
Saimbeyli Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı M.Şahin Gökçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ramazan Akyürek, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın katıldığı törene Adana, Hatay, Gaziantep ve Tarsus‘tan kuvayi milliyeciler kutlamalara renk kattı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, "Bu güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde bize bu onuru bu sevinci bu bayramı yaşatan kahramanlarımızı saygıyla minnetle rahmetle anıyor, tüm halkımızın Kurtuluş Bayramını kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise "Bu topraklar tarih fışkıran ve antik çağlardan bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede veya daha uzak bölgelerde yaşayan toplumlar için cazibe oluşturan bu güzel dinlerin ve kültürün eski başkentinde olmaktan büyük gurur duyuyorum. Size Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün selamını getirdim" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Bando ekibi ve Osmaniye Mehteran takımı konser verdi. Konser halk tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterileri sunuldu, şiirler okundu.

Aynı akşam düzenlenen Aşık Sefai ve Ali Kınık konseriyle kutlamalar sona erdi.
Editör: Barış Köksal