Vali Demirtaş, Adana Valiliği tarafından himaye edilen Güney Adana Kalkınma Projesi’nin “Sağlıklı Yaşam Hareketi” konulu 10. projesini vatandaşlar ile paylaşmak üzere bir arada olduklarını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Vali Demirtaş, Güney Adana’da öncelikle öğrencilerin kendi sağlığı üzerindeki sorumluluğunu artırmak ve sosyo-ekonomik sebepler sonucu oluşan sağlık sorunlarını en aza indirgeyerek, sağlığa yönelik risklerden korumak olduğuna işaret ederek, "Adana’yı her anlamda marka şehir yapmak için gece gündüz var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Güney Adana Kalkınma Projesi, açılışa katılanlara görsel video eşliğinde anlatılırken, temizlik, hijyen ve ilk yardım konularında bilgi verildi. Ayrıca, programa katılan vatandaşlara ve öğrencilere çeşitli temizlik malzemeleri dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında 2017 Eylül-2018 Ağustos döneminde, Güney Adana bölgesinde bulunan ve gönüllü olarak belirlenen 5 ilkokul ile 5 ortaokulda öğrenim gören, 5-14 yaş aralığındaki 6 bin öğrenci, 200 öğretmen ve bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Sakıp Sabancı Orta Okulu’nda gerçekleşen projenin açılışına Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, proje saha ekibi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Editör: Barış Köksal