İlhan Atış Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi olan Gökçe Barbaros’un doğuştan sağ kolu yok. Gökçe’nin protez kolu 2 yıl önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yenilendi. Ancak Gökçe’nin 2 yıl önce aldığı protez kolu yerinden düşerek kırıldı. Maddi imkansızlıklar içerisinde olan Gökçe’nin ailesi kolun kırılması üzerine SGK’ya başvuru yaparak kolun yenisini istedi. Ancak SGK protezleri 10 yılda bir yenilediği için olumsuz cevap aldı. Kendi imkanları ile yeni bir protez kol alamayan aile, Gökçe’nin kırılan kolunu alçı ile doldurarak tamiratını yaptı ancak buda Gökçe’ye çözüm olmadı. Gökçe, alçı ile dolunca yaklaşık 5 kilogram ağırlığa ulaşan plastik protez kolu kullanamaz hale geldi.
 
Başkan Karalar, Gökçe’ye yardım etti

Gökçe’nin durumu Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a aktarıldı. Başkan Karalar, Gökçe’ye yeni protez yaptırılması talimatında bulundu. Protez kol kısa sürede yaptırılarak Gökçe’ye teslim edildi. Protez kolunu takan Gökçe ilk iş olarak Başkan Zeydan Karalar’ı ziyaret ederek teşekkür etti ve elini sıkıtı. El sıkarak selamlaşmanın çok güzel olduğunu belirten Gökçe, kendisine yardımcı olan Başkan’a teşekkür etti.

Gökçe’nin hayat dolu biri olduğunu gördüğünü belirten Başkan Zeydan Karalar, belediye olarak lütuf değil aksine görevlerini yaptıklarını söyledi. Karalar, “Gökçe hayat dolu bir kızımız. Kendisi bizlerden yardım talep etti. Bizde bu yardım talebini geri çevirmedik. Biz her zaman söylüyoruz sosyal belediyecilik lütuf değil görevdir. Bizde görevimizi yani sosyal belediyeciliği yapıyoruz. Ben Gökçe’den derslerinde başarılı olmasını bekliyorum. İnşallah başarılı olacak ve azmi ile istediği yere gelecektir” ifadelerine yer verdi. Ziyaret sonrası Gökçe’nin Başkan Karalar’a “Çok güzel oluyormuş hadi bir daha el sıkışalım” diyerek elini sıkmak istemesi herkesi duygulandırdı.
 
Editör: Barış Köksal