Adana PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde, posta dağıtıcıları arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, iş gücünü artırmak ve sportmenlik ruhu ile davranışı kazandırmak amacıyla her yıl düzenlenen yarışlar Merkez Park'taki parkurda gerçekleşti.

Yarışmaya 12'si kadın toplamda 45 posta dağıtıcısı sıcak havaya rağmen kıyasıya ter döktü. 2 kilometrelik parkurda 5 tur yarışan postacılardan birinci olanlar, altın madalya ve bisikletle ödüllendirildi. Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'dan katılım sağlayan yarışmacılardan dereceye girenler, Türkiye seçmelerinin ardından Balkan ülkelerinde yarışmaya hak kazanacak.

Yarış öncesi konuşan PTT Adana Başmüdürü Mehmet Kani Gümüşoğlu, gelenekselleşmiş hale gelen yarışmanın 1972 yılından bu yana yapıldığını, PTT'nin ise 1981 yılından bu yana yarışmalara katıldığını hatırlattı.
Yarış sonucunda erkekler kategorisinde, Adana'dan katılan Mustafa Köse birinci, Kahramanmaraş'tan katılan İbrahim Kılınç ikinci, Mersin'den katılan Ali Rıza Kara ise üçüncü oldu. 

Kadınlar kategorisinde de yarışmaya Adana'dan katılan Meryem Özlüer birinci, Mersin'den katılan Işılay Küp ikinci, Kahramanmaraş'tan katılan Feride Kurnaz ise üçüncü oldu. 

Yarışmada üçüncü olanlara bronz madalya ve gömlek, ikincilere gümüş madalya ve kol saati, birincilere ise altın madalya ve bisiklet verildi.
Editör: Barış Köksal