Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde başlayan etkinlikler kapsamında yiyecek, içecek, mefruşat, hediyelik eşya, karnaval aksesuarları ve canlı performansların sergilendiği bir gösteri gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında yöresel halk oyunu gösterileri ve Latin dansları gösterileri düzenlendi.

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı'nın kent için çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Karalar, "Bizler böyle karnavalların şehre pozitif enerji katacağını düşünüyoruz. Adana turizmden gerekli payı alamıyor bu karnavalın şehrimizin tanıtılmasına önemli katkılar koyduğunu bildiğimiz için de bu karnavala sponsor olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Etkinlikler kapsamında, 3 Nisan Cuma günü ise saat 20.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda Selda Bağcan konseri düzenlenecek.

4 Nisan Cumartesi günü ise Yaşar Kemal'i anma programı gerçekleştirilecek. Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen anma programı saat 14.30'da başlayacak.

5 Nisan Pazar günü saat 08.30'da Seyhan Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında saat 08.30'da Mıdık-Hadırlı Kavşağı'nda başlayacak etkinlikte vatandaşlar portakal bahçeleri arasında 'pazar yürüyüşü' yapacak ve yürüyüşün ardından mangal keyfi gerçekleştirecek.
10 Nisan Cuma günü ise Serkan Kösedağ ve Gripin sahne alacak. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek olan konser saat 19.00'da başlayacak.
Editör: Barış Köksal