Edinilen bilgiye göre olay, 1 Eylül 2014 tarihinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi Saydam Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, 2 kişi Saydam Caddesi üzerinde bulunan bir kadının cüzdanını kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Bunun üzerine vatandaşlar polisi arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgede bulunan güven tim ekipleri olay yerine sevk edildi. Güven timleri kadın ile görüşüp eşkali aldıktan sonra şahısların kaçtıkları yöne doğru araştırma başlattı. Güven tim ekibinden bir polis zanlıların kaçtığı Hürriyet Mahallesi 2055 Sokak'a girdi. Burada, eşkale uygun bir kişiyi gözaltına aldı. Ancak şahıs aynı zamanda torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcısı olduğu için arkadaşı polise ateş etmeye başladı. Polis de zanlıyı bırakıp saldırıya karşılık verdi. Bu arada zanlı kaçtı. Polise mahalle aralarından çok sayıda ateş edildi. Polis yere yatarak kendisini koruyup o da açılan ateşe karşılık verip bir süre sonra mahalleden çıkmak zorunda kaldı. Bunun üzerine olay yerine takviye ekipler ve özel harekat polisleri sevk edildi. Mahalleye bu kez özel harekat polisi ile girildi. Uyuşturucu tacirleri yine polise silah ve pompalı tüfekle ateş etti. Bu arada, mahalle sakinleri de balkondan ve damdan çatışmayı izlemek istedi. Emine Oğuz'un (35) 13 yaşındaki oğlu Furkan Oğuz da damdan çatışmayı izlemek istedi. Anne Oğuz, "Oğlum ateş ediyorlar polise saldırıyorlar geri gel" dedi. Ancak Furkan annesinin uyarısını dinlemedi. Bu arada aşağıdan geçen uyuşturucu taciri pompalı tüfeğini havaya doğru ateşleyince Furkan damda kanlar içinde kaldı. Çocuğun gözü, yüzü ve belden yukarısına çok sayıda saçma isabet etti. Oğuz ailesi kendi araçlarıyla çocuklarını Adana Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra çocuk Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne sevk edilip ameliyata alındı. Furkan şimdi hayatta kalma mücadelesi verirken sol gözünü de kaybetti.

POLİS BİR HAFTA MAHALLEDE KALDI
Bu yaşanan olayların ardından polis mahalleyi abluka altına alarak bir hafta mahallede kaldı. Polis 13 yaşındaki çocuğu vuranı bulmak için operasyon üstüne operasyon yaptı. Yapılan operasyonlar sonucunda polis çocuğu vuran kişinin Serhat A. (22) olduğunu belirledi. Polis Hürriyet Mahallesi'nden geçen Eminağa Caddesi'nde şafak vakti bir operasyon daha yaparak zanlıyı yakaladı. Zanlı gözaltına alınarak emniyete getirildi. Cinayet dedektifleri Serhat A.'yı sorguya aldı. Yapılan sorguda şahsın pompalı tüfek sıktığını ancak kendisinin kullandığı pompalı tüfeğin saçma değil dom dom kurşunu attığını, üstelik havaya ateş ettiğini söyledi. Polis ise Serhat A.'nın çocuğun vurulduğu sokakta pompalı tüfekle gezdiğini görgü tanıklarının ifadesiyle belirledi.

ZANLI SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Zanlı, hırsızlıktan aranması olduğu için polis sokağa girince kendisini almaya geldiğini zannettiğini ve yakalanmaktan korktuğu için ateş ettiğini söyledi. Serhat A.'nın hırsızlık, uyuşturucu kullanmak ve ticaretini yapmak suçlarından 150 kaydı bulunduğu öğrenildi. Polis o kargaşada zanlının havaya ateş ederken damda olan Furkan Oğuz'u vurduğunu tahmin ediyor. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TORBACILAR BİR ÇOCUĞU ÖLDÜRMÜŞ
15 Haziran 2014 tarihinde Furkan Oğuz'un vurulduğu 2058 sokağın yakınlarındaki 2067 sokakta terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösteri sırasında 15 yaşındaki İbrahim Aras isimli bir çocuk ölü olarak bulunmuştu. Çocuğun polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet ederek öldüğü iddia edilmişti. Ancak yapılan incelemede çocuğun çok yakın mesafeden kafasına isabet eden pompalı tüfek saçmalarıyla hayatını kaybettiği, polisin envanterinde de pompalı tüfek bulunmadığı ortaya çıktı. Olay sırasında uyuşturucu tacirlerinin polise ara sokaktan pompalı tüfekle ateş açtığı sırada gösteriye katılan İbrahim Aras'ın birden torbacının önüne geçmesiyle yakın mesafeden kafasının arkasına saçmaların isabet ederek öldüğü belirlendi.

POLİS MAHALLEYE GİDİNCE TORBACIDAN TEMİZLENDİ
Hürriyet Mahallesi'nde daha rahat uyuşturucu satabilmek için PKK şemsiyesi adı altında çocuklara 10 lira, 20 lira para vererek korsan gösteri yaptıran ancak polis baskın yapmadığı için mahalleyi uyuşturucu mekanı haline getiren torbacılar Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından bizzat yönetilen şok baskınlarla bir haftada yok edildi. Mahalleli şimdi rahat bir nefes aldı.
Editör: Barış Köksal