Adana'nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Demetevleri Mahallesi'nde 23 Ağustos 2014 günü devriye görevi yapan polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan ve içine radar düzeneği kurulduğu tespit edilen 01 SF 191 plakalı otomobilde gözaltına alınan sürücü U.Y. ile araçtaki A.S.A’nın, Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.

Otomobil sürücüsü motosiklet tamircisi U.Y’nin ifadesinde, "Polis olmayı çok istedim ancak olamadım. Bu, içimde uhde kaldı, onun için böyle birşey yapdım" dediği öğrenildi.

Otomobile radar düzeneği kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Zanlı, arkadaşı A.S.A’yı yolda görüp oto tamircisine gitmek için araca aldığını öne sürdüğü de kaydedildi. Bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan araç sahibi ve U.Y’nin babası M.Y’nin, oğlunun polislere sempatisi olduğunu söylediği öğrenildi.

Şüpheliler, "kamu görevini usulsüz üstlenme", "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet", "özel işaret ve kıyafet bulundurma" suçlarından sevk edildikleri adliyeye tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, radar düzeneği sökülen aracın, sahibine teslim edildiği bildirildi. Radar düzenekli otomobilde, cop, 15 tabanca mermisi, tepe lambası, güvenlik kamerası ve tablet bilgisayar da bulunmuştu.
Editör: Barış Köksal