Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Rojhad Ö. (20) akşam saatlerinde bir pastaneye gelerek burada bir süre bekledi. Daha sonra kasiyer ve çalışan Akın Kaçaklı'dan pasta alıp çay istedi. Çay içerken kasiyerle de sohbet etmeye başladı.

Bu arada, bir müşterinin istediği pastayı tartıp ambalaj yapmak isteyen Akın Kaçaklı'nın eli, bant keseceğiyle yaralandı.

Rojhad Ö. ise elinden yaralanan Kaçaklı'ya yardım etmeye başladı. Kaçaklı, pastanenin diğer tarafına geçip su ile elini yıkadıktan sonra tekrar kasaya geldi. Bu arada şahıs, eline peçete alan Kaçaklı'ya yardım edip kanayan yere sardı. Daha sonra ise bant ile yaranın olduğu yere peçeteyi yapıştırdı. Şahıs, sohbet ettiği kasiyer pastanenin diğer bölüme gidince harekete geçti.

Rojhad Ö, bir fırsatını bulup kasadaki içinde para bulunan cüzdanı alıp pantolonunun içine soktu. Sonra bacağına bir şey olmuş gibi eğilip daha sonra pastaneden kasiyere selam vererek ayrıldı. Kasiyer bu arada yerine geçince kasanın açık olduğunu görüp cüzdanının çalındığını anlayarak şahsın arkasından koştu ancak yakalayamadı.

Kasiyer polisi arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen polis güvenlik kamerasına inceleyip şüpheli Rojhad Ö'yü yakaladı.

Zanlı emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Editör: Barış Köksal