Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlediği, “Demokrasi ve Özgürlük Temalı” 3. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, ziyaretçilerini ağırlıyor. Son olarak Adana Barosu, Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Erozyonla Mücadale, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) yöneticileri ve üyeleri, 8 ülkeden 10 heykeltıraşın çalışmalarını yakından izleme şansı buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın organize ettiği, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü’nün destek verdiği 3. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, kent halkının ilgi odağı oldu. Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ve yönetim kurulu üyesi avukatlar, Çukurova Üniversitesi Rektörü (ÇÜ) Prof. Dr. Mustafa Kibar ile TEMA Vakfı üyesi çevreci çocuklar, Galleria İş Merkezi otoparkında devam eden sempozyumda Özgürlük ve Demokrasi heykellerinin yapılışını çıplak gözle izleme fırsatını değerlendirdi.
 
Heykellerle evrensel özgürlük mesajları

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen “Demokrasi ve Özgürlük Temalı” 3. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu hakkında konuklara bilgi aktardı. Sinan Gül, 15 Mayıs’ta başlayan sempozyumda Türkiye, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Çin ve Hindistan’dan 10 heykeltıraşın çalışma yaptığını belirtti. 9 Haziran’da sona erecek sempozyumda ortaya çıkacak heykellerin Adana’nın çeşitli parklarına ve kavşaklarına yerleştirileceğini dile getiren Sinan Gül, Adana’da demokrasi ve özgürlük olgusunu güçlenmesini amaçladıklarını vurguladı.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve TEMA’lı minikler, bilgilendirmelerin ardından İtalya’dan Adriano Ciarla, Alessio Ranalda, Giogie Cpajak, Polonya’dan Anna Rasinska, Bulgaristan’dan George Minchev, Türkiye’den Işıl Şen, Gürcistan’dan Ivane Tsiskadze, Ukrayna’dan Michael Levchenko, Çin’den Qian Sihua ve Hindistan’dan Tutu Pattnaik’in çalışmalarını yakından izledi.
 
Editör: Barış Köksal