Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na, dilekçe ile müracaatı ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvuruları ile müştekiler İ.D., S.D., Y.P. ve A.B.'nin daha önce öğrenci taşımacılığı işi yaptıkları Özel Burç Çukurova Okulları'nda defter, belge ve senetlerinin iade edilmediği, himmet adı altında ücretlerinin eksik ödendiği şeklindeki şikayetleri üzerine, Adana Özel Burç Eğitim İşletmeleri A.Ş. yöneticileri hakkında 'Güveni Kötüye Kullanma, Bedelsiz Senedi Kullanma ve Vergi Usül Kanunu'na muhalefet' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, müştekilerin ifadeleri alınmış, bu ifadeler doğrultusunda arama ve inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 20 Mart 2015 tarih ve 2014/33070 soruşturma sayılı yazı ile Adana Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nden talepte bulunuldu.

Talebe istinaden Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce, 20 Mart 2015 tarih ve 2015/1347 D. İş sayılı kararı ile "Burç Özel Eğitim A.Ş.'ye ait Özel Burç Çukurova ilkokul ve ortaokullarına ait eğitim alanı dışında kalan, yönetim ve idari kısımlar ile muhasebe bölümlerinde arama-el koyma-bilgisayar kayıtlarında inceleme ve kopyalama izni" verildi.

Alınan izin doğrultusunda özellikle okulların tatil olduğu 21 Mart 2015 Cumartesi günü söz konusu okulda, kurumun temsilcileri ve avukatları nezaretinde, vergi dairesi görevlileri ile birlikte arama ve inceleme işlemleri yapıldı.

Bu işlemler sonucunda el koyma işlemi yapılmaksızın 2 adet bilgisayarın imajları incelenmek üzere alındığı, söz konusu soruşturma ve incelemelerin halen devam ettiği bildirildi.

Editör: Barış Köksal