Kimisi çocukları tarafından evden kovulan, kimisi de iflas ederek sokakta kalan yaklaşık 15 evsiz, otogarın bekleme salonunda kalıyor. Otogara gelen vatandaşların verdiği simitle ya da parayla karınlarını doyuran evsizler, kışı salondaki sandalyelerin üzerine serdikleri kartonların üstünde geçiriyor. Bir senedir otogarda kaldığını belirten 58 yaşındaki Ali Boztaş, “Bir gün açız bir gün tok. Bakan yok, maaş yok, hiçbir şey yok. Burada perişanız. Kaç gündür açız. Yiyeceğimiz ekmeğimiz yok” dedi.

Bekleme salonunda kışın 20’den fazla kişinin kaldığını, bu sayının yazın düştüğünü ifade eden Boztaş, devletten yardım beklediklerini söyledi.

75 yaşındaki Mehmet Derin ise çocuklarının kendisine bakmadığını anlatarak, “Ben Şanlıurfalıyım. Sigortamız yok, maaşımız yok. Evlatlarımız bize bakmıyor. Kışın bu betonların üstünde yattık. Bir senedir burada kalıyorum. Yazın gidiyorum bir bağda, tarlada bekçilik yapıyorum. İş bulamazsam buradayım. Bir milyon bulursak, bir ekmek yiyoruz, bir su içiyoruz o kadar. Bu kadar fakir fukarayız, kışın bu betonda yatıyoruz. Belediye görevlisi hiç olmazsa buraya bir sünger falan getirsin. Bu fakir fukaraya biraz yardım etsinler” şeklinde konuştu.

Akşam yattıkları sırada zabıta memurlarının kendilerini kaldırdığını söyleyen Derin, “Gelip bizi kaldırıyorlar. ‘Yatmak yok, oturacaksın’ diyorlar. Biz vatandaş değil miyiz? Suriyeliler’in her şeyi karşılanıyor. Bize niye bakmıyorlar” dedi.

Editör: Barış Köksal