Ameliyatsız cilt germe olarak bilinen bu yöntemle, çok ince iğneler içine yerleştirilmiş polidioksanonun cilt içine uygulandığını söyleyen Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. İlker Aydoğan, bu iplerin, sarkan ve gevşeyen noktalarda azalmış olan liflerin yerini aldığından dolayı, “Örümcek Ağı” adıyla anıldığını kaydetti.

Dr. İlker Aydoğan, bu yöntemle ameliyatsız olarak cilde eski gençliğin ve elastikiyetin kazandırılabileceğini belirterek, yöntemin cilt yüzeyinde de tek renk tonu oluşumuna katkı sağlanabileceğini ve genişlemiş gözeneklerin ortadan kalkması gibi faydalar sağladığını söyledi.

BASİT UYGULANABİLEN BİR YÖNTEM

Tedavinin basit krem anestezisi ile yapıldığına ve herhangi bir ağrı ve acıya neden olmadığına değinen Dr. İlker Aydoğan, “İşlem ortalama 30 dakika sürüyor. Kullanılan ipler 6 ila 8 ay içerisinde kendiliğinden eriyerek kayboluyor. Kalıcılığı 2 - 3 yıldır. İşlemin basitliği karşısında sağladığı fayda inanılmazdır. Örümcek ağı tekniği uygulanan bölgede mikro kan dolaşımı artarak, tamir mekanizmaları harekete geçer ve ciltte kollajen üretimi uyarısına neden olur” dedi.

KARIN BÖLGESİNDE DE UYGULANIYOR

Örümcek ağı tekniğinin özellikle yüzün tamamı ve boyun olmak üzere kol, göğüs, kalça ve bacaklara da başarıyla uygulanabilen bir yöntem olduğunu ifade eden Dr. İlker Aydoğan, yöntemin doğum sonrası karın bölgesinde meydana gelen sarkmalara karşı da uygulanabildiğini vurguladı. Aydoğan, Bu yöntem alın çizgileri, kaz ayakları, kaş, yanaklar, gülme çizgileri, gözaltı torbaları, sarkmış çene, gıdı gibi birçok bölgede kullanılabilir” diye konuştu.

Örümcek ağı tekniğinin cilt dokusundaki etkilerine dikkat çeken Dr. İlker Aydoğan, “Cildin yenilenmesi, organik ipliklerin bağ dokuda oluşturduğu dayanak, iğnenin oluşturduğu uyarım, yara iyileşmesinin hızlı olması, yara oluşumunun kontrollü bir şekilde meydana gelmesi bu etkiler arasındadır” dedi.

6 HAFTADA EN İYİ GÖRÜNÜME KAVUŞUN

Tekniğin iyileşme süreci gerektirmediği için uygulamadan hemen sonra kişilerin günlük yaşama dönebildiğini söyleyen Dr. İlker Aydoğan, tam yapışma ve sağlıklı gergin durma görünümünün, uygulamadan hemen sonra fark edildiğini ancak uygulamanın son şeklini alması ve en iyi görünüme kavuşmasının 6 haftalık bir süreçte gerçekleştiğini belirtti.

Dr. Aydoğan, "Örümcek ağı yöntemi, diğer iple askılama yöntemlerinden daha basit olduğu için, komplikasyon oranı çok daha düşüktür. Başka askılama tekniklerinde bazen ortaya çıkabilen “Asimetri” ve ipin asıldığı yerden kurtulması gibi sonuçlar bu yöntemde görülmemektedir” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal