Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle İstanbul'a giden, oradan da Adana'ya gelerek 3 çocuğuyla sokakta kalan Suriyeli kadını, 2 ay önce kocasının da terk edip Almanya'ya gittiği ortaya çıktı.

Suriyeli Rama Tisiki (21) iki çocuğunu alıp 3 yıl önce kocası Ahmed Şubur ile Suriye'den İstanbul'a geldi. Tisiki'nin 10 ay önce de bir çocuğu daha oldu. Her şey yolunda giderken Ahmed Şubur Almanya'ya gitmek için hazırlık yapmaya başladı. 2 ay önce koca kaçak olarak Almanya'ya gitmenin yolunu buldu. Genç kadın, "Peki biz ne olacağız" deyince kocası "Ne haliniz varsa görün, sizden bıktım" diyerek 3 çocuğunu ve eşini bırakıp Almanya'ya gitti. 

O günden sonra da kocadan bir daha haber alınamadı. Genç kadın da İstanbul'da ancak iki ay kalabildi. Adana'da çadırda kalan Suriyeli mültecilerin kampa yerleştirildiğini öğrenince 28 Ağustos günü Adana'ya geldi. Ancak çocukları Miye Şubur, Ahmet Şubur ve Maya Şubur ile birlikte resmi tatil olduğu için kampa yerleşemeyip bir gün polis merkezinde kaldıktan sonra sokakta kalmaya başladı. Yetkililer, medyada yer alan haberler üzerine genç kadını kampa almaya karar verdi ancak tüm aramalara rağmen bulunamadı.
Editör: Barış Köksal